Вебінар "Бібліотеки-невидимки, або як стати помітними в інтернеті"

Вебінар "Бібліотеки-невидимки, або як стати помітними в інтернеті"

Як стати помітними в інтернеті? Для чого бібліотекам веб-сайти, блоги і соціальні мережі? Яких помилок слід уникати при роботі з бібліотечними інтернет ресурсами? Відповіді на ці, та багато інших запитань змогли отримати учасники вебінару "Бібліотеки-невидимки, або як стати помітними в інтернеті", який провели працівники науково-методичного відділу Комунального закладу Львівської обласної ради "Львівська обласна універсальна накова бібліотека" у співпраці з Центральною бібліотекою для дорослих імені Лесі Українки м. Львова 21 кітня 2021 р. у форматі онлайн.

В часи пандемії бібліотекам особливо важко привертати увагу користувачів, залучати їх до різноманітних подій, залишатися помітними. Одним з найкращих способів для популяризації свого іміджу під час онлайн-роботи для бібліотек є інтернет-ресурси. Але, нажаль, як показав аналіз, багато з них потребують суттєвих змін та удосконалень. Саме на це була спрямована доповідь головного методиста науково-методичного відділу Львівської обласної універсальної бібліотеки Віти Гринчук. Розбір помилок та можливі способи їх виправлення допоможуть бібліотекам стати активними учасниками інтернет-спільноти.

Обговорили також якою має має бута структура, дизайн, навігація сайтів та блогів, основні вимоги до написання текстів та використання зображень. Оскільки, бібліотекарі для популяризації своєї діяльості особливо вподобали сторінки у мережі фейсбук, чималу увагу було приділено аспектам роботи у цій соціальній мережі. Цікаві перепости та тематичні матеріали, анонси подій та консультації, власна бібліотечна продукція: буктрейлери, віртуальні виставки, презентації безсумнівно збільшать кількість підписників бібліотечної сторінки.

Цікаві ідеї для майбутніх постів допоможуть бібліотекам вийти з тіні, і перестати бути невидимками.

Якщо вам цікава тематика вебінару ви можете ознайомитись з презентацією за посиланням : wym-1619080857741

Кiлькiсть переглядiв: 435

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.