Зустріч в РТЦ з групою американських дослідників

У Львівському регіональному тренінговому центрі 7 грудня 2015 року відбулася зустріч з групою американських дослідників п. Сваті Баласубраманіан, керівником програм і проектів IREX, п. Сюзен Келлі-Ліол, консультантом IREX, провідним дослідником та п. Сергій Налєсним, перекладачем.

У фокус групах взяли участь представники органів влади Олена Шуберт, головний спеціаліст Департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА, Оксана Челепіс, начальник відділу культури імистецтв ЛМР, Ірина Іваночко, керівник відділу культури Миколаївської РДА, Ірина Телька, депутат Новороздільської міської ради, Голова правління ГО «Міський Центр Аналітики та Інформації»; громадських організацій Ігор Каспрук, директор ГО «Європейський діалог», Олег Процак, менеджер проектів ЛМГО «Інститут політичних технологій», Оксана Матусяк, тренер-консультант, експерт з оцінки творчий центр ТЦК; бібліотек області Іван Сварник, директор ЛОУНБ, Ірина Лешнівська, заступник директора з наукової роботи ЛОУНБ, Олена Шматько, завідувач науково-методичного відділу, координатор Регіонального тренінгового центру ЛОУНБ, Любов Цяпало, директор Львівської МЦБС для дорослих, Людмила Яремко, директор Стрийської МЦБС, Любов Янклевич, директор Жидачівської РЦБС, ЗМІ та користувачі бібліотек.

Учасники зустрічі обговорили питання пов’язані з децентралізацією бібліотек та загальним соціально-економічним контекстом в Україні і його можливим впливом на бібліотечну галузь. Спробували окреслити ризики і переваги децентралізації з точки зору різних категорій користувачів публічних бібліотек. Намагалися визначити моделі сучасних бібліотек, які могли би забезпечити інформаційні потреби об’єднаних громад. Що необхідно змінити, які послуги запровадити у бібліотеках для розвитку громади? РТЦ висловлює подяку своїм партнерам за підтримку бібліотек та сприяння процесу їхньої модернізації.

Кiлькiсть переглядiв: 489

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.